Nieuwsoverzicht

Published on vrijdag 31 mei 2019

12e editie Station tot Station Loop wederom zeer sfeervol spektakel

OMMEN - DALFSEN – De organisatie van de Station tot Station Loop kijkt in voller tevredenheid terug op een geslaagde twaalfde uitvoering. De 1500 lopers (variërend van 16 tot 80 jaar) liepen woensdagavond onder uitstekende weersomstandigheden 15-16 graden en weinig wind de prachtige route van station Ommen naar station Dalfsen. Bij de dames zegevierde Saskia de Vries met een mooie tijd van 1.01.17. William van Eeken schreef, na een spannende strijd met Joep Emmen (2e) en Jan Schra (3e), de winst op zijn naam in een tijd van 54 minuten en 49 seconden.

Woensdagavond 29 mei stonden 1500 lopers aan de start. De race over 10 Engelse mijlen (16,1km) van Station Ommen naar Station Dalfsen door het prachtige Vechtdal was net als voorgaande edities zeer snel 'uitverkocht. De prachtige landelijke route over landerijen en langs de boorden van de Vecht weet al jaren lopers uit het hele land aan zich te binden. Vrienden, bekenden en toeschouwers moedigen de deelnemers flink aan mede geholpen door  de naam van de deelnemer op het startnummer. Zo word je als deelnemer ook door volslagen vreemden gemaand om een stukkie harder te gaan.

 

De organisatie liet blije gezichten zien. “Wat een fantastische avond! Hoewel we inmiddels na twaalf edities als een geoliede machine werken, moeten we altijd scherp blijven. We laten ons niet afleiden en houden grip op de organisatorische voorbereiding, die ook nu weer nauwgezet is geweest”, aldus wedstrijdleider Nico Kropman. “Gelukkig was het niet zo warm als vorig jaar, zodat de warmteafvoer dit jaar weinig problemen gaf'.  Dit kwam de sfeer van de loop zeer ten goede. Vrijwel alle deelnemers komen met een grote grijns onder de Vilsterse molen door waar ze worden toegezongen door Shantykoor De Stuwzangers. Ook  DJ Koen bij Vilsteren helpt de lopers om er nog een schepje bovenop te doen. Even verder bij Hessum speelt molenaar Gerard Meijerink doedelzak. Doordat je die al van verre kan horen, geeft dat de loop een bijna mystiek karakter. Percussieband RamBakkie nodigt in de laatste drie kilometer vanaf kasteel Rechteren over de dijk terug naar Dalfsen deelnemers met nog wat extra energie uit om nog een tandje bij te schakelen.

 

De organisatie van de Station tot Station Loop bedankt de hoofdsponsors Blauwnet en Rabobank en alle vrijwilligers mede namens de deelnemers voor hun bijdrage. Onze sponsors bieden de organisatie wat extra mogelijkheden om deelnemers te verwennen. Dit jaar ontvingen alle finishers een paar speciaal ontworpen Station tot Station Loop hardloopsokken mede mogelijk gemaakt door Prins Sport Ommen. Voor de frequente deelnemers een mooie aanvulling op de collectie die nu bestaat uit: hardloopshirts, handdoek, singlet, paraplu, veiligheidshesje en een schoenentas. De 'prijs' voor volgend jaar is nog niet bekend, laat u zich verrassen.

 

De uitslagen van deze editie zijn te vinden op www.stationloop.nl. De Station tot Station Loop wordt elk jaar georganiseerd op de laatste woensdag in mei, in 2020 op 27 mei. We zien u graag terug.

Comments (0)Number of views (1782)

Author: Stationloop

Categories: Nieuws

Tags:

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x


 
 
 
 

Copyright © station tot station.